Jūsų krepšelis kol kas tuščias.
Tortilijos su svirpliais
Itin pamėgtos atostogautojų bei iškylautojų, tortilijos su svirpliais, be jokios abejonės, atsiduria tarp didžiųjų kulinarinių atradimų. Lengvai ir greit paruošiamų tortilijų išskirtinumas – traškūs, labai maistingi džiovinti svirpliai, harmoningai derantys su šviežių daržovių įdaru.
INGREDIENTAI TORTILIJAI (20 vnt):
- 400 g kvietinių miltų;
- 50 g svirplių miltų;
- 1 a. š. druskos;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių;
- 70 g alyvuogių aliejaus;
- 180 ml šilto vandens.
GAMINIMAS:
Kvietinius ir svirplių miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, pilkite aliejų, išmaišykite. Tuomet pilkite vandenį ir palaipsniui maišydami, suminkykite iki vientisos masės. Iš tešlos formuokite nedidelius (20-30 g) rutuliukus, uždenkite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite apie 20 min pastovėti.
Kiekvieną rutuliuką, vis apsukdami kita puse, iškočiokite maksimaliai plonai. Keptuvę įkaitinkite vidutinėje kaitroje. Dėkite iškočiotą tešlą į keptuvę ir kepkite abi puses po 15-20 s. Kai tik pamatysite tešloje kylančius burbulus, apverskite kita puse. Iškepę paplotėlius, gerai uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, kitaip jie gali greit išsausėti ir sukietėti.
INGREDIENTAI TORTILIJOS ĮDARUI (4 asmenims):
- 25 g džiovintų svirplių su čili pipirais ir rūkyta paprika;
- 200 g raudonųjų kopūstų;
- 300 g prinokusių pomidorų;
- 1 didelis avokadas;
- 2 š. smulkintų raudonųjų svogūnų;
- 2 š. smulkiai kubeliais pjaustytų raudonųjų paprikų;
- 2 š. grietinės;
- 4 a. š. balzaminio acto;
- 1 laimo citrina;
- žiupsnelis šviežių kalendrų;
- druska, šviežiai grūsti pipirai.
GAMINIMAS:
Kopūstus supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su balzaminiu actu, druska ir pipirais. Pomidorus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su kapotomis kalendromis, druska bei pipirais. Avokadą sutrinkite ir sumaišykite su smulkintais svogūnais, paprikomis, laimo citrinos sultimis ir druska bei pipirais.
Visas sudedamąsias dalis dėkite ant tortilijos keptos su svirplių miltais, papildykite grietine, džiovintais svirpliais ir kalendromis.
Neįtikėtinai paprastas naminės tortilijos receptas, kurio išskirtinumas – kiekvienas kąsnis praturtintas baltymais.