Jūsų krepšelis kol kas tuščias.



Mūsų prioritetai - Tavo sveikata ir planetos gerovė. Prisijunk prie mūsų ir mėgaukis aukščiausios kokybės produktais, kurie sudaro esminį visavertės ir sveikos mitybos pagrindą.
01
Kurkime naują mėgavimosi maistų kultūrą drauge! Sveika mityba – nenuobodi mityba. Praturtink savo gaminamus patiekalus aukščiausios kokybės svirplių baltymais, pasisemk idėjų iš mūsų siūlomų receptų. Eksperimentuok!
02
Svirpliai neišspręs visų klimato kaitos, taršos ir pasaulinių išteklių problemų, tačiau jie yra sprendimo dalis. Svirplių auginimas kuria reikšmingą teigiamą poveikį aplinkai. Rinkis tvarų baltymų šaltinį ir prisidėk prie gamtos tausojimo.
Naujausi įrašai
Šis supermaistas tapo esmine tvarių maisto išteklių ir inovacijų dalimi.
Mūsų Tastik ferma
Savo fermoje auginame specialiai žmonių mitybai išveistą naminių svirplių veislę Acheta domesticus. Kiekviena vada auginama itin švarioje aplinkoje, šeriama kruopščiai parinktu ekologišku, išskirtinai svirpliams pritaikytu, pašaru.
Paruošimo ciklas
Svirplių apdirbimas ir paruošimas valgyti apima ne vieną darbų ciklą, kurių metu svirpliai yra termiškai apdorojami siekiant eliminuoti bet kokias bakterijų rizikas išsaugant aukščiausius maistingumo rodiklius.
Kokybė aukščiau kiekybės
Visi gaminiai, siekiant aukščiausios kokybės, yra reguliariai tiriami maisto tyrimo laboratorijose. Mūsų veikla yra aprobuota Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, vabzdžių produktų gamybai suteiktas patvirtinimo numeris LT 18-15 EB.
Naujausi straipsniai
Maistui išrankus Bružas drąsiai ragauja egzotinius valgius: nuo svirplių iki pūdyto ryklio ar troškintos bebro uodegos
Po egzotinius kraštus kartu su bičiuliu Leonardu Pobedonoscevu keliavęs aktorius Audrius Bružas gali pasidžiaugti ragavęs ne vieną gurmanišką patiekalą. Draugai drąsiai neria į kulinarinių skonių paieškas ir nedvejodami ragauja troškintus šikšnosparnius, pūdytą ryklį, buliaus sėklides, kep
Lietuvoje sparčiai daugėja kiek neįprastų ūkių
Lietuvoje sparčiai daugėja kiek neįprastų ūkių. Ypatingai jauni žmonės griebiasi maistui auginti ne vištų ar kiaulių, o valgomų svirplių. Per kelerius metus mūsų šalyje įsteigti jau daugiau nei pusšimtis tokių ūkių. Vienas toks neseniai atsirado ir Suvalkijoje.
Naminiai svirpliai – šiuolaikiškiems užkandžiams ir mitybai praturtinti
Kai burnon skraidančius nariuotakojus deda Kinijos, Tailando ir kitų Azijos šalių gyventojai, labai nesistebime – Rytų tautų kultūroms vabzdžių valgymas yra būdingas dalykas. Tačiau, kai vabzdžiais užkandžiauja lietuvių šeima, nori nenori suklūsti.
Lietuvoje daugėja valgomų svirplių ūkių: ypač domisi jaunimas
Lietuvoje sparčiai daugėja kiek neįprastų ūkių. Ypatingai jauni žmonės griebiasi maistui auginti ne vištų ar kiaulių, o valgomų svirplių. Per kelerius metus mūsų šalyje įsteigti jau daugiau nei pusšimtis tokių ūkių. Vienas toks neseniai atsirado ir Suvalkijoje.
Brangstanti elektra pabrangino ir svirplių augintojų verslą
Apie netradicinį kaimo verslą – svirplių auginimą – Lietuvoje sakoma: „nei arti, nei sėti, tik – prisijaukinti rinką“. Tačiau brangstant elektros energijai ir pašarams, svirplių augintojai nerimauja, kad taikli mintis šaknis Lietuvoje tebeleidžiančiam jaunam verslui, kuris dieną naktį na
Valdovų rūmų restorane išskirtinėms progoms bus galima užsisakyti patiekalų iš svirplių
Marijampolės rajone įsikūręs maistinių svirplių ūkis plečia savo asortimento pasiūlą ir tiesia kelius į sostinę: Valdovų rūmuose įsikūrusio restorano „Valdovai“ klientai nuo šiol išskirtinėms progoms – gimtadieniams, vestuvėms ar degustacinėms vakarienėms – galės užsisakyti išsk
Šefas R. Bolgovas atskleidė keletą gudrybių, kaip kepti blynus, kad visuomet pavyktų ir būtų gardūs
Šįmetė kalendorinio pavasario pradžia – itin „riebi“, nes taip jau susiklostė, jog kovo 1-oji yra ir Užgavėnių diena. Pasikvieskime daugiau saulės įvairiausiais blynais, kokius tik mokame kepti. O gal metas ir eksperimentams?
Naminiai svirpliai – ir kasdieniam mitybos racionui, ir išskirtinėms progoms
Marijampolės rajone įsikūręs maistinių svirplių ūkis plečia savo asortimento pasiūlą ir tiesia kelius iki kiekvieno iš mūsų. Kas yra naminiai svirpliai? Kaip, kur ir su kuo juos valgyti – variantų išties nemažai.
Prievaizdai jau atranda skirtumų tarp smulkiojo šeimos verslo ir galingų fabrikų
Kuo neįprastesnis verslas, tuo sudėtingiau jį pradėti, nes leidimus išduodančios institucijos net nežino, kaip jį klasifikuoti. Pradėjus gamybą ar teikti paslaugas, vėl sulaukiama galybės reikalavimų, kurie, anot smulkiųjų, gal ir būtų logiški fabrikui ar gamyklai, tačiau ne tokiam verslui, k
Pandemija įsuko čirškiantį verslą – keptais svirpliais bando pavergti lietuvių skrandžius
„Mintį, kad valgai vabzdį, reikia prisijaukinti. Kai pirmą kartą lankėmės svirplių ūkyje, jautėmės gerai, bet kai reikėjo jų paragauti, teko lažintis iš 50 eurų, ar išdrįsime. Tikrai nebuvo taip paprasta. O dabar juos kasdien valgome“, – sako Suvalkijoje vos prieš metus svirplius pradėj
Lietuvoje pradėjo gaminti ledus iš svirplių: kviečia atvykti išbandyti
Juodos duonos trupinių, našlaičių žiedlapių, sūdytų saulėgrąžų, agurkų ir mėtų, su karamelizuota šonine... Ne, tai ne alkano žmogaus skrandžio proza, o poetiški pavadinimai iš Ledų žemėlapio, kurį pateikia Lietuvos turizmo internetinė svetainė.
Į verslą pastūmėjo atsitiktinė žinutė internete: idėja netruko virsti svirplių ferma
Daugelis net nusipurto pagalvoję apie svirplius ir kitus vabzdžius kaip apie maistą, tačiau tendencijos rodo ką kita: šis baltymų šaltinis stipriai populiarėja visame pasaulyje.
Viso gero, didmiesti! Verslą galima kurti ir kaime
Vis daugiau jaunų žmonių kardinaliai pakeičia gyvenimą atsisakydami karjeros ir iš miesto persikeldami gyventi į kaimą.
Riešutų skonio vabzdžiai Marijampolės ūkininkei tapo pragyvenimo šaltiniu: mažai kur rasi daugiau baltymų
Vabzdžiai Europos Sąjungoje jau reglamentuojami kaip naujas maistas. Ir ne veltui – baltymų vabzdžiuose daugiau nei mėsoje, kalcio – daugiau nei piene.










Tortilijos su svirpliais

