Jūsų krepšelis kol kas tuščias.
POPULIARU!POPULIARU!
3.55€ Original price was: 3.55€.2.95€Current price is: 2.95€.
Į krepšelį
01
Kurkime naują mėgavimosi maistų kultūrą drauge! Sveika mityba – nenuobodi mityba. Praturtink savo gaminamus patiekalus aukščiausios kokybės svirplių baltymais, pasisemk idėjų iš mūsų siūlomų receptų. Eksperimentuok!
02
Svirpliai neišspręs visų klimato kaitos, taršos ir pasaulinių išteklių problemų, tačiau jie yra sprendimo dalis. Svirplių auginimas kuria reikšmingą teigiamą poveikį aplinkai. Rinkis tvarų baltymų šaltinį ir prisidėk prie gamtos tausojimo.
Savo fermoje auginame specialiai žmonių mitybai išveistą naminių svirplių veislę Acheta domesticus. Kiekviena vada auginama itin švarioje aplinkoje, šeriama kruopščiai parinktu ekologišku, išskirtinai svirpliams pritaikytu, pašaru.
Svirplių apdirbimas ir paruošimas valgyti apima ne vieną darbų ciklą, kurių metu svirpliai yra termiškai apdorojami siekiant eliminuoti bet kokias bakterijų rizikas išsaugant aukščiausius maistingumo rodiklius.
Visi gaminiai, siekiant aukščiausios kokybės, yra reguliariai tiriami maisto tyrimo laboratorijose. Mūsų veikla yra aprobuota Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, vabzdžių produktų gamybai suteiktas patvirtinimo numeris LT 18-15 EB.
Po egzotinius kraštus kartu su bičiuliu Leonardu Pobedonoscevu keliavęs aktorius Audrius Bružas gali pasidžiaugti ragavęs ne vieną gurmanišką patiekalą. Draugai drąsiai neria į kulinarinių skonių paieškas ir nedvejodami ragauja troškintus šikšnosparnius, pūdytą ryklį, buliaus sėklides, kep
Lietuvoje sparčiai daugėja kiek neįprastų ūkių. Ypatingai jauni žmonės griebiasi maistui auginti ne vištų ar kiaulių, o valgomų svirplių. Per kelerius metus mūsų šalyje įsteigti jau daugiau nei pusšimtis tokių ūkių. Vienas toks neseniai atsirado ir Suvalkijoje.
Kai burnon skraidančius nariuotakojus deda Kinijos, Tailando ir kitų Azijos šalių gyventojai, labai nesistebime – Rytų tautų kultūroms vabzdžių valgymas yra būdingas dalykas. Tačiau, kai vabzdžiais užkandžiauja lietuvių šeima, nori nenori suklūsti.
Lietuvoje sparčiai daugėja kiek neįprastų ūkių. Ypatingai jauni žmonės griebiasi maistui auginti ne vištų ar kiaulių, o valgomų svirplių. Per kelerius metus mūsų šalyje įsteigti jau daugiau nei pusšimtis tokių ūkių. Vienas toks neseniai atsirado ir Suvalkijoje.
Apie netradicinį kaimo verslą – svirplių auginimą – Lietuvoje sakoma: „nei arti, nei sėti, tik – prisijaukinti rinką“. Tačiau brangstant elektros energijai ir pašarams, svirplių augintojai nerimauja, kad taikli mintis šaknis Lietuvoje tebeleidžiančiam jaunam verslui, kuris dieną naktį na
Marijampolės rajone įsikūręs maistinių svirplių ūkis plečia savo asortimento pasiūlą ir tiesia kelius į sostinę: Valdovų rūmuose įsikūrusio restorano „Valdovai“ klientai nuo šiol išskirtinėms progoms – gimtadieniams, vestuvėms ar degustacinėms vakarienėms – galės užsisakyti išsk
Šįmetė kalendorinio pavasario pradžia – itin „riebi“, nes taip jau susiklostė, jog kovo 1-oji yra ir Užgavėnių diena. Pasikvieskime daugiau saulės įvairiausiais blynais, kokius tik mokame kepti. O gal metas ir eksperimentams?
Marijampolės rajone įsikūręs maistinių svirplių ūkis plečia savo asortimento pasiūlą ir tiesia kelius iki kiekvieno iš mūsų. Kas yra naminiai svirpliai? Kaip, kur ir su kuo juos valgyti – variantų išties nemažai.
Kuo neįprastesnis verslas, tuo sudėtingiau jį pradėti, nes leidimus išduodančios institucijos net nežino, kaip jį klasifikuoti. Pradėjus gamybą ar teikti paslaugas, vėl sulaukiama galybės reikalavimų, kurie, anot smulkiųjų, gal ir būtų logiški fabrikui ar gamyklai, tačiau ne tokiam verslui, k
„Mintį, kad valgai vabzdį, reikia prisijaukinti. Kai pirmą kartą lankėmės svirplių ūkyje, jautėmės gerai, bet kai reikėjo jų paragauti, teko lažintis iš 50 eurų, ar išdrįsime. Tikrai nebuvo taip paprasta. O dabar juos kasdien valgome“, – sako Suvalkijoje vos prieš metus svirplius pradėj
Juodos duonos trupinių, našlaičių žiedlapių, sūdytų saulėgrąžų, agurkų ir mėtų, su karamelizuota šonine... Ne, tai ne alkano žmogaus skrandžio proza, o poetiški pavadinimai iš Ledų žemėlapio, kurį pateikia Lietuvos turizmo internetinė svetainė.
Daugelis net nusipurto pagalvoję apie svirplius ir kitus vabzdžius kaip apie maistą, tačiau tendencijos rodo ką kita: šis baltymų šaltinis stipriai populiarėja visame pasaulyje.
Vis daugiau jaunų žmonių kardinaliai pakeičia gyvenimą atsisakydami karjeros ir iš miesto persikeldami gyventi į kaimą.
Vabzdžiai Europos Sąjungoje jau reglamentuojami kaip naujas maistas. Ir ne veltui – baltymų vabzdžiuose daugiau nei mėsoje, kalcio – daugiau nei piene.