Falafeliai su svirplių miltais

Ieškant skonių derinių, vis mintys nuklysdavo link egzotiškųjų falafelių. O kaip svirpliai draugautų su avinžirniais ir kokį tą skonį pajustume?! Šis atradimai nudžiugino! Šįkart toli neklaidžiojame, klasikiniam receptui pasitelkiame į pagalbą svirplius, kad būtų dar maistingiau ir ypatinga.


INGREDIENTAI (2-3 porcijos): 

  • 1 stiklinė nevirtų avinžirnių; 
  • 50 g svirplių miltų;
  • 50 g kvietinių miltų;
  • 25 g džiovintų svirplių su druska;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • Druska, pipirai, žalumynai;
  • 0,5 a. š. malto kumino;
  • 500 g saulėgrąžų aliejaus virimui.

GAMINIMAS:

Avinžirnius iš vakaro pamerkite vandenyje, ryte išvirkite.  Jokiais būdais nenaudokite išvirtų ar konservuotų avinžirnių, nes falafeliai bus be tekstūros – už traškios plutelės turėsite avinžirnių tyrę. Nedvejokite, būtent brinkinti ir apkepti aliejuje avinžirniai tampa minkšti ir sultingi.

Taigi, išvirusius avinžirnius sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Svogūną, česnaką ir žalumynus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į avinžirnių masę drauge su miltais, prieskoniais, druska.

Sudrėkintomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus. Puode įkaitinkite aliejų, virkite rutuliukus. Virimo trukmė 4-5 min. arba kol gražiai apskrus. Išvirus, ištraukite falafelius ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų riebalų likutis. Paskui sudėkite į dubenį ir galite tiekti.

GARNYRUI labai tinka humusas, graikiškas jogurtas, traškūs džiovinti svirpliai ar šviežios daržovės

Gruzdinimas aliejuje gali sukelti neigiamų minčių, tačiau saikingas gruzdinto maisto kiekis neturėtų gąsdinti, jei žinosite kelias taisykles. Gruzdinant svarbiausia pasirinkti tinkamą aliejų. Jis privalo turėti aukštą degimo temperatūrą. Tai svarbu dėl to, kad kepimo procese neišsiskirtų toksinai. Geriausias pasirinkimas yra šalto spaudimo ir nerafinuotas aliejus.
AKCIJA: -20 % PIGIAU!AKCIJA: -20 % PIGIAU!
GERIAUSIA KAINA! -15 %GERIAUSIA KAINA! -15 %