Jūsų krepšelis kol kas tuščias.
Svirplių makaronai su „Carbonara“ padažu
Dalis italų virtuvės klasikos, dalis naujovių, kurias įneša svirplių miltai, ir vakarienė paruošta. Kruopščiai apgalvota radiatori makaronų forma suteikia išskirtinumo. Visos recepto sudėtinės dalys tolygiai pasiskirsto kiekviename makarono griovelyje ir leidžia mėgautis skonių harmonija.
INGREDIENTAI (2 porcijos):
- 250 g makaronų su svirplių miltais;
- 150 g šalto rūkymo šoninės;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 3 kiaušiniai (kuo šviežesni, prireiks tik trynių);
- 2 česnako skiltelės;
- druska, malti juodieji pipirai;
- 50 g kietojo sūrio.
GAMINIMAS:
Į pasūdytą vandenį suberkite makaronus ir virkite 10 minučių.
Per tą laiką supjaustykite šoninę kubeliais, nulupkite česnako skilteles, susmulkinkite. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, suberkite ir pakepinkite šoninę su česnaku.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į indą su kiaušinių tryniais dėkite sutarkuoto kietojo sūrio bei šviežiai maltų pipirų. Viska išmaišykite.
Išvirus makaronams, iš puodo pasemkite 150 ml vandens. Tuomet makaronus nukoškite ir suverskite į keptuvę su iškepusia šonine. Ten pat supilkite vandenį, taip pat kiaušinių trynių ir sūrio masę.
Visus ingridientus tarpusavyje išmaišykite ir patiekite. Pagardinkite kietojo sūrio drožlėmis.
Mėgaukitės sau įprastais ir dar neatrastais makaronų patiekalais nesibaimindami per didelio angliavandenių kiekio. Subalansuota sudėtis ir net 21,6 g baltymų (100 g makaronų kiekio).