Sviestiniai citrininiai sausainiai

Genialu tai, kas paprasta. Ir jei šią frazę pritaikysime konditerijoje, nustebinsim daugelį. Pokalbiai prie arbatos puodelio, su traškiais ir burnoje tirpstančiais sausainiais, tikrai įsimins ilgam. Metas įsitikinti – riešutų ir citrinų skonio tvistas – greitas, lengvas receptas kasdienai!

INGREDIENTAI:

  • 240 g migdolų miltų;
  • 40 g svirplių miltų;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 2 citrinų žievelės, tarkuotos;
  • ½ a. š. druskos.

GAMINIMAS:

Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, dėkite citrinos žievelę, druską ir išmaišykite. Po truputi berkite miltus ir maišykite. Pradžioje gali pasirodyti, jog tešla per sausa, bet maišykite iki kol pradės darytis vienalytė.

Suformuokite ritinėlį, įsukite į maistinę plėvelę ir mažiausiai 2 val. laikykite šaldytuve. Pjaustykite girežinėliais, dėkite į sviestiniu popieriumi paklotą kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 10 min. Palikite atvėsti ir skanaukite.

AKCIJA: -20 % PIGIAU!AKCIJA: -20 % PIGIAU!
GERIAUSIA KAINA! -15 %GERIAUSIA KAINA! -15 %
GERIAUSIA KAINA! -15 %GERIAUSIA KAINA! -15 %