Moliūgų – Rikotos sūrio užtepėlė su džiovintais svirpliais

Viena gražiausių spalvų kulinarijoje – geltona. Šilti tonai žadina apetitą, o tinkamai parinkti produktai, nepalieka abejingų net ir pačių išrankiausių. Moliūgai gali karaliauti ne tik rudenį, verdant sriubas, užtepėlę itin greit, paprastai galima gaminti nuolat. Nekaloringas pasirinkimas.

INGREDIENTAI:

  • 1 sviestinis moliūgas (~ 1kg);
  • 100 g rikotos sūrio;
  • 15 g svirplių miltų arba grūstų džiovintų svirplių;
  • ½ apelsino;
  • ½ a. š. druskos;
  • 1⁄3 a. š. malto cinamono;
  • Šviežio raudonėlio šakelė.

GAMINIMAS:

Sviestinio moliūgo žievę nupjaustykite, išimkite sėklas. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir virkite puode, kol suminkštės. Nukoškite, įspauskite pusės apelsino sultis ir įtarkuokite pusės apelsino žievelę. Berkite cinamoną, druską ir trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
Į gautą masę berkite svirplių miltus arba grūstus svirplius. Jų kiekį drąsiai galite didinti pagal pageidavimą. Taip pat dėkite ricotos sūrį, smulkintus šviežius raudonėlius ir gerai išmaišykite.
Jei pageidaujate, galite papildyti trupučiu šviežio imbiero ar maltu kardamonu.

Jei norite vientisesnio skonio , užtepėlei gaminti naudokite svirplių miltus. Jei traškiau jums yra skaniau, tuomet rekomenduojame naudoti grūstus džiovintus svirplius.