Jūsų krepšelis kol kas tuščias.
Laukinės lašišos tartar su džiovintais svirpliais
Kad lašiša būtų skani, ji pirmiausia turi būti kokybiška, bet taip pat daug kas priklauso nuo recepto – kuo jis paprastesnis, tuo – geresnis. Pakanka vos vieno išskirtinio elemento ir jūsų kulinariniai atradimai prilygs restorano šefo darbams. Tad laikas virtuvėje pasitelkti džiovintus svirplius.
INGREDIENTAI:
- 250 g pačios šviežiausios lašišos filė;
- 25 g džiovintų svirplių su čili ir rūkyta paprika;
- 1 prinokęs avokadas;
- 2 v. š. graikiško jogurto;
- 1 žalioji citrina;
- Alyvuogių aliejaus;
- Sojų padažo;
- Šiek tiek druskos ir pipirų;
- Ekologiški žirnių ūgliai;
- Imbieras.
GAMINIMAS:
Prieš pradėdami gamindami, lašišos filė 10-15 minučių įdedame į šaldymo kamerą, kad šiek tiek pastingtų. Palaikius kameroje žuvis pjaustysis lengvai ir gausis gražūs, nesusitrynę gabaliukai. Šiuo atveju filė supjaustome juostelėmis, įspaudžiame pusę žaliosios citrinos sulčių, pašlakstome alyvuogių aliejaus, sojų padažo.
Sugrūdame džiovintus svirplius, jais pagardiname lašišos filė. Avokadą sutriname su graikišku jogurtu, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame druskos.
Skoniui pagardinti puikiai tinka ekologiški žirnių daigai bei imbiero drožlės.
Laukinės lašišos spalva ryškesnė, skonis intensyvesnis, turtingesnis. Gal tai ir ne kasdienis produktas, tačiau jei norite gryno žuvies skonio, retkarčiais verta rinktis būtent tokią.