Grissini lazdelės su svirplių miltais

Starteris prieš vakarienę? Turime skaniausią ir geriausią sprendimą kiekvienam, ieškančiam tobulo užkandžio. Į tešlą įmaišius svirplių miltų, Grissini lazdelės pranoksta įprastas. Jos traškios išorėje, bet minkštos viduje. Gardu valgyti tiek vienas, tiek su mėgiama daržovių užtepėle.

 

INGREDIENTAI:

  • 180 g kvietinių ar mėgstamų duonos miltų;
  • 60 g migdolų miltų;
  • 30 g svirplių miltų;
  • 180 ml šilto vandens;
  • 1 a. š. druskos;
  • 8 g sausų mielių;
  • švieži rozmarinai.

GAMINIMAS:

Mieles sumaišykite su vandeniu ir leiskite keletą minučių pastovėti. Visų rūšių miltus sumaišykite tarpusavyje ir su druska, pilkite vandenį ir maišykite bei minkykite tešlą iki vientisos masės. Kuo ilgiau minkysite tešlą, tuo ji bus geresnė. Jei tešlos minkymui naudosite kombainą, ilgai nemaišykite, nes permaišysite.

Tešlą galite papildyti šviežiais smulkiai kapotais rozmarinais arba jais galite apiberti lazdeles prieš kepant.

Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir leiskite 1 valandą pastovėti. Tuomet atgnybkite po gabalėlį ir formuokite lazdeles (šiaudelius). Kepimo skardą padenkite sviestiniu popieriumi. Sudėkite į ją lazdeles, vėl uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti apie 10-15 min. Kepkite 180 C orkaitėje apie 15 min.

Kepimo trukmė gali kisti priklausomai nuo Jūsų suformuotų lazdelių storio. Atvėsinkite ir skanaukite.

Ilga ir siaura Grissini lazdelių forma užtikrina tolygesnį kepimą. Sudėtyje naudojami svirplių miltai praturtina ne tik maistinę vertę, bet ir suteikia papildomą, išraiškingą, spalvą.