Tai valgyti ar nevalgyti?

Kuomet kalba pasisuka apie alternatyviųjų baltymų, kaip šiuo atveju, svirplių, valgymą, daugelis žmonių pirmiausia nustemba: „Ką, valgyti vabzdžius?“ Tuoj pat seka ir kitas klausimas: Ar naminiai svirpliai valgomi žali?. Ir štai išlaisvinama fantazija, pasipila pasąmonės vaizdiniai.

Nejučia skrandis tampa didžiuoju maištininku, o pasąmonėje piešiamas tik vienas vaizdas – kaip pasiimti vabzdį, kuris gyvena savam kieme, ir jį tiesiog įsimesti į burną?

Visgi tikrovė yra visai kitokia. Savo fermoje auginame specialiai žmonių mitybai išveistą naminių svirplių veislę Acheta domesticus. Kiekviena vada auginama itin švarioje aplinkoje, šeriama kruopščiai parinktu ekologišku, išskirtinai svirpliams pritaikytu, pašaru. Jų apdirbimas ir paruošimas valgyti apima ne vieną darbų ciklą, kurių metu svirpliai yra termiškai apdorojami siekiant eliminuoti bet kokias bakterijų rizikas išsaugant aukščiausius maistingumo rodiklius.

Kaip apibūdinti svirplio skonį? Daugelio nuostabai galime iš anksto atsakyti, tai nebus taip neskanu, kaip jūs tikitės. Dažniausiai svirplių skonis apibūdinamas tapatinant juos su saulėgrąžomis, kitiems primena riešutų ir chalvos derinius. Bet kuriuo atveju, intensyvių skonio ar kvapo natų svirpliuose nėra, kas leidžia juos ypač plačiai pritaikyti kasdienėje mityboje praturtinant įprastus gaminamus patiekalus.

AKCIJA: -20 % PIGIAU!AKCIJA: -20 % PIGIAU!
GERIAUSIA KAINA! -15 %GERIAUSIA KAINA! -15 %