Jūsų krepšelis kol kas tuščias.
Svirplių miltų lietiniai su grikių dribsniais
Dažna tradicija – blynų dieną organizuoti sekmadieniais. Atraskite naujieną, išmėginkite ypatingą receptą. Minkštos, puraus aksominio skonio lietinių tūtelės, paskanintos šviežiomis uogomis, – ir grožis akims, ir palaima gomuriui. Sukurkite skanių, nepamirštamų akimirkų su šeima!
INGREDIENTAI (4 porcijos):
- 150 g kvietinių miltų;
- 50 g svirplių miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 2 v. š. grikių dribsnių;
- 300 ml pieno;
- 160 g sviesto;
- 1 a. š. druskos;
- 50 g augalinio aliejaus kepimui.
GAMINIMAS:
Sumaišykite ingredientus: kvietinius miltus, svirplių miltus, grikių dribsnius. Įberkite druskos. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir viską suplakite iki vientisos masės. Palikite tešlą pailsėti 15-20 minučių kambario temperatūroje.
Įkaitinkite keptuvę, šiek tiek pašlakstykite aliejumi ir kepkite lietinius iš abiejų pusių.
Ant kiekvieno lietinio dėkite po gabalėlį sviesto, suvyniokite į vamzdelio formą. Papuoškite šviežiomis uogomis, cukraus pudra, karamele. Taip pat galite pagardinti ir džiovintais svirpliais. Patiekite ir skanaukite.
Planuojate išbandyti svirplių miltus ir kepti blynus pagal savo receptą? Rekomenduojame trečdalį jums įprastų miltų keisti svirplių miltais, tešla išlaikys savo struktūrą ir geriausiai atsiskleis nauji skoniai.