Mūsų prioritetai: tvarumas ir sveikas žmogus

Tvarumas mums – nėra vien tik išmanūs inžineriniai, technologiniai įrenginiai ir jų pritaikymas svirplių auginimo procesuose ar gamyboje. Mums tai – sumanūs ir atsakingi sprendimai, kaip optimaliai išnaudoti esamus, jau turimus resursus, kad aplinkai atiduotume daugiau, nei gauname iš jos. Atsakingas svirplių auginimas, išlaikytas kryptingas požiūris į gamtos saugojimą, vertybių puoselėjimas – mūsų prioritetų sąraše.

 

Visas svirplių auginimo procesas paremtas tvarumo principais, sunaudojama ženkliai mažiau natūralių resursų, tausojama gamta. Palyginimui, svirpliai gali pagaminti tokį patį baltymų kiekį kaip ir galvijai, naudodami 2000 kartų mažiau vandens, 15 kartų mažiau dirbamos žemės ir 12 kartų mažiau pašaro, kartu išskiriant 100 kartų mažiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų. 

 

„Nielsen“ tyrimo duomenimis, 73 proc. pasaulio pirkėjų pasiryžę pakeisti savo vartojimo įpročius, kad sumažintų poveikį aplinkai, o beveik pusė (41 proc.) vartotojų sutinka mokėti daugiau už „švarios“ sudėties produktus. Tvarumo tema svarbi ir Lietuvos vartotojams – pagal didžiausio nepriklausomo Europos prekių ženklų prestižinio tvarumo indekso „Sustainable Brand Index“ rezultatus, 6 iš 10 šalies vartotojų šia tema diskutuoja su savo aplinkos žmonėmis, o 71 proc. tvarumas daro įtaką įsigyjant prekes ar paslaugas.

 

Vabzdžių valgymą mena tūkstančius metų siekianti istorija.  Afrikoje, Azijoje ir Lotynų Amerikoje vabzdžių valgymas yra tapęs tradicinės kultūros dalimi. Įdomus faktas, kad žmonės maistui naudoja apie 2100 vabzdžių rūšių, tarp kurių svirpliai yra labiausiai paplitęs maisto šaltinis. Reguliariai vabzdžius valgo apie ketvirtadalis pasaulio gyventojų. 

 
Prognozės rodo, kad pasaulinė valgomųjų vabzdžių rinka kasmet auga 23,8%. Esame suinteresuoti pralenkti šias prognozes, skatindami kiekvieną būti išskirtinai drąsiu, novatoriškesniu ir nusistovėjusį mąstymą keisti naujais įpročiais valgyti sveikai, palaikant tvarumo idėjas.