Jūsų krepšelis kol kas tuščias.
Nepastebėtas maistingiausias ir tvariausias baltymas!
Kodėl reikia valgyti svirplius? Šis supermaistas – tai tobuliausias baltymų šaltinis, esantis mūsų planetoje, turintis visas būtinąsias aminorūgštis. Labai didelė pasaulio dalis jau prisijungė prie vabzdžių valgymo revoliucijos. Mes esame čia, kad prijungtume kiekvieną iš jūsų!
Juokaudami neretai džiaugiamės, jog auginame tikrus baltymų karalius. Bet iš tikrųjų – juk taip ir yra. Atlikti tyrimai rodo, kad mūsų užauginti ir paruošti džiovinti svirpliai turi 67,7 g baltymų, svirplių miltai – net 75,6 g baltymų. Tai triskart geresnis ir ekologiškesnis baltymų pasirinkimas lyginant su kitais gyvūninės kilmės baltymais, kurių turi vištiena ar jautiena.
Vitaminai ir mineralai svirpliuose – tai gyvybiškai svarbūs komponentai, padedantys metabolizuoti maistines medžiagas, palaikyti imuninę sistemą, auginti ir atkurti kūno audinius, taip pat užtikrinti bendrą ląstelių ryšį. Nustatyta, kad vabzdžiai yra geri cinko, vario, magnio ir mangano šaltiniai.
Vitaminas B12 ypatingai svarbus. Jį sunku rasti, kadangi yra gaminamas tik gyvūninės kilmės produktuose. Svirpliuose jo yra iki keturių kartų daugiau nei jautienoje.
Bendraudami su klientais, kuriems svarbu visavertė subalansuota mityba, labai paprastai stengiamės pabrėžti, jog svirpliuose yra daugiau Omega-3 ir Omega-6 nei lašišoje, daugiau kalcio nei piene ir daugiau geležies nei špinatuose.
Svirpliai taip pat lengviau virškinami nei kiti tradiciniai baltymų šaltiniai, tokie kaip išrūgos ar jautiena. Ne ką mažiau svarbus dalykas yra svirplių egzoskeletas (arba chitinas) – prebiotikas, skatinantis sklandžią žarnyno veiklą.
Palyginkime baltymų kiekį pagrindiniuose gyvūninės kilmės produktuose: naminiai svirpliai – iki 73 g, jautiena – iki 26 g, vištiena – iki 22 g , lašiša – iki 20 g, kiauliena – iki 19 g.